Tuesday, September 29, 2015

JOM SIMPAN GOLDBAR & DINAR

GOLDBAR & DINAR

GOLDBAR 🍫
========
● Ketulenanya adalah 999.9 atau bergred 24k. Biasa org panggil emas 10.
● Dipasaran kini ada yg dijual sekecil 1gram & berkombinasi 5g, 10g, 20g, 50g, 100g & ke atas.
● Goldbar ni berbentuk segi empat.
● Spread di Powergold dlm 7% (ahli)
● Jika mampu milik boleh miliki sekecil 1gram dlm bajet RM200.

DINAR 🍪
=====
● Dinar berbentuk syiling yg juga diperbuat drpd emas. Ianya merupakan syiling sunnah atau islamic coin.
● Di pasaran kini Dinar Emas ada yg berketulenan 916 & 917 tapi masih lagi bergred 22k. Ada juga yg dijual dalam ketulenan 999 bergred 24k seperti mana yang dijual di Powergold.
● Berat bagi Dinar Emas ni telah ditetapkan mengikut piawaian sejak zaman Khalifah Umar lagi yang mana berat 1 Dinar Emas ialah 4.25g yg bersamaan dengan 10 dirham.
● Kombinasi Dinar Emas di pasaran kini ada yang dijual sekecil 1/4 dinar, ada juga 1/2 dinar, 1 dinar, 2 dinar, 4 dinar, 5 dinar, 8 dinar, 10 dinar, 20 dinar.
+
Di Powergold, kami memperkenalkn dinar sekecil 1/4 dinar, 1 dinar & yang paling besar adalah 2 dinar.
● Kita boleh bajet dlm RM200 ke bwh utk memiliki 1/4 Dinar.
● Spread di Powergold utk Dinar Emas ni adalah dlm 7%-8% (ahli)

Walaupun Goldbar ada dijual dalam gram paling kecil iaitu 1g, kebiasaannya orang suka dalam gram yang besar². Sebagai contoh kita mahu gunakan cash dalam RM500, tak perlulah sampai nak dirahnu atau dijual gram yang besar. So kita boleh gunakan GB gram yang kecil & juga Dinar

Tambahan info, disebabkan PWG ni masih lagi baru menapak di Malaysia, jadi bukan semua Rahnu menerima produk emas PWG. Tapi jika dibandingkan, Dinar lebih banyak diterima Rahnu berbanding GB
Harga jualan semasa 29/9/2015 emas 999.9 Amethyst Powergold:

🌟0.5g - RM 108 (Harga Ahli: RM98)
🌟1g - RM 203 (Harga Ahli: RM183)

"Mahal sangat la abg..tak mampu lagi nak beli emas.."

💁Takpe dik..abg xpaksa pun beli..tapi kalau adik mampu beli handbag Gucci 👜, makan kat Manhattan Fish Market 🐠, vape RM400💭, kasut Dr Martin👞, heels Vinci 👠, abg rasa adik mampu sebenarnya nak beli at least 0.5g..

Bukan apa dik, kasut Vinci adik kalau patah tumit, hilang dah nilai dia..emas ni adik lebur stara mana pun still laku..

Kalau adik xde duit, jual handbag Gucci yang adik beli harga RM500, boleh dapat ke jual balik dengan harga RM500 tu? Abg rasa RM100 pun payah kot orang nak beli💸..

Emas adik beli hari ni harga RM203, tahun depan adik boleh jual dengan harga RM300 silap² haribulan..sebab harga emas makin meroket naik sekarang ni dik..
So kesimpulannya, abg rasa adik pk la sendiri ye..abg tak pernah nak paksa orang..abg cuma nak tolong bagi kesedaran..🙇
Adik rasa nak simpan emas, jangan segan call abg..xde kedit nak call, wassap je pun bole..nak pm fb  pun bole..

💰💰💰💰💰

Mulakan 1 gram simpanan emas pertama anda skrg!!Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.
Harga murah dan emas fizikal.

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi Stokis PowerGold Mall: 016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.
# Bukan skim pelaburan cepat kaya.

PowerGold Mall