Monday, September 14, 2015

Bila kena beli emas?

🌻BILA MASA TERBAIK MEMBELI EMAS?

🌷Ramai di antara pembeli emas dan pelabur emas yang baru tertanya-tanya bilakah masa terbaik untuk membeli emas.

🌷Pelbagai versi yang didengari berkaitan masa terbaik membeli emas ini. Sebagai dealer saya cuma memberi galakan dan panduan kepada anda bila masa terbaik membeli emas.

🌷Jawapannya mudah saja belilah ketika ADA DUIT DI TANGAN ANDA.

Mengapa?

🌷Kita tidak akan bertemu dengan ‘perfect wave’ bila mula-mula melabur emas. Adakalanya bila harga emas rendah, kita kekurangan wang dan apabila kita mempunyai wang yang banyak harga emas pula mencacak naik.

🌷Tiada siapa boleh mengetahui dengan tepat kenaikan dan penurunan harga emas walaupun menggunakan perisian yang canggih. Oleh itu ia digelar ramalan atau “prediction”.

🌷Jangan kecewa, ingatlah pelaburan emas ialah pelaburan jangka sederhana dan panjang. POWERGOLD cuba mendidik kesedaran utk menyimpan emas kepada semua.

🌷Cuma diingatkan pulangan yang lumayan mungkin memberikan anda risiko yang amat tinggi. Jangan sudah terkena baru anda menyesal kerana pengalaman itu amat menyakitkan.

🌷Untuk merasai pengalaman pelaburan emas, belilah emas pertama anda walaupun sekeping dinar. Perhatikan pegerakan harga emas bagi tempoh setahun, tambahkan ilmu emas anda dan buatlah keputusan anda.

1gram 1bulan 1keluarga


Apa Kata Anda???

*Patut lg ke kita simpan wang fiat?
*Patut lg ke kita shopping brg yg branded tu bergaya? 
(apa org kata biar pape asal bergaya!)
*Patut lg ke kita nk membazir di saat Ekonomi kita makin gawat ni?
*Patut lg ke kita nk PK 23X utk kita tukar wang fiat kita kpd sesuatu yg terjamin utk masa depan kita contohnya E.M.A.S !!!

EMAS adalah satu altenatif terbaik utk kita gantikan wang fiat kita kerana emas tidak pernah turun nilainya.

EMAS banyak kegunaannya. Bukan utk simpanan sahaja. Dalam industri pun ada pakai emas, upacara keagamaan pun, dalam kera'ian, contoh; medal² dan hadiah. Banyak demand lain terhadap emas.

Sepanjang zaman dikenalpasti wujudnya emas, emas satu²nya logam yg paling bertahan, tak dimamah usia dan apa² unsur pun x boleh musnahkan emas.

Disebabkan bilangannya terhad, maka emas menjadi lebih berharga dan boleh menjadi lagi berharga jika demand terhadap emas tinggi.

EMAS matawang Islam yg diperkenalkan drpd zaman Nabi dulu lagi. Disebut juga dlm AlQuran dan tak berubah harganya.

Nampakkan perbezaan harga emas secara logik:

1gram emas tahun 1990 lebih kurang RM50. Masa tu RM50 shopping groceries penuh 1troli.

1gram emas tahun 2015 RM180. RM180 hari ni shopping groceries dpt penuh 1troli juga kan?

Maksudnya, harga emas tak berubah tapi nilai matawang yg berubah.

Betul emas tak banyak, ada possibility org nak jual semua emas dia masa emas dah RM500/g tapi ada possibility x, yg pada masa tu wang kertas dah xde nilai @ kata lain emas jadi matawang? Siapa banyak emas dialah yg untung. Siapa banyak wang kertas, dia rugi. Orang pun akan fikir² banyak kali nak jual emas mereka. 

Cuit minda fikir²kan..

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi stokis PowerGold Mall:
Nazri Razak :016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall