Thursday, December 31, 2015

APAKAH POWERGOLD?




Apakah itu PowerGold?

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Menyediakan satu sistem perniagaan di dalam 3 segmen iaitu:-
     ๐ŸŒ• SIMPANAN EMAS
     ๐ŸŒ• TRADING EMAS (Jualan runcit)
     ๐ŸŒ• RANGKAIAN (Jualan kumpulan)

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Produk jualan terbahagi kepada dua:-
     ๐ŸŒ• Emas 999.9 - Syiling Dinar & Bar
           - Syiling emas 0.5 gram
           - Syiling emas 1 gram
           - 1/4 Dinar 1.06 gram
           - 1 Dinar 4.25 gram
           - 2 Dinar 8.5 gram
           - Emas bar 1 gram
           - Emas bar 5 gram
           - Emas bar 10 gram
           - Emas bar 20 gram
           - Emas bar 50 gram
           - Emas bar 100 gram
     ๐ŸŒ• Emas 916 - Barangan kemas
           (rantai, gelang, cincin dll)

๐Ÿ•Œ Harga jualan adalah sepertimana harga semasa jualan emas tetapi lebih rendah daripada harga pasaran.

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Manfaat ahli - setiap ahli akan mendapat manfaat yang berbeza sebagai agen atau stokis. Beli emas pada harga ahli. Setiap ahli akan mendapat untung runcit/diskaun RM20.00 bagi setiap 1 gram. Setiap 1g pembelian, ahli mendapat bonus belian RM1. Contoh, beli 100g dapat RM100 bonus belian.

๐Ÿ€ Ini bukan skim pelaburan tetapi ini adalah skim galakkan simpanan emas. Setiap emas yang dibeli (emas fizikal) akan dapat di tangan pembeli. Oleh sebab itu Power Gold melancarkan kempen beli Emas 1 gram 1 bulan 1 keluarga sebagai usaha galakkan menukar tabiat menyimpan wang kepada menyimpan emas.

๐Ÿ€Kesimpulannya kita bukan menjual emas tetapi kita menjadi "Perunding Simpanan Emas" kepada masyarakat dengan mendidik ahli keluarga, jiran-jiran dan sahabat-sahabat kita untuk berubah daripada menyimpan duit/wang kertas kepada emas.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

MISI POWERGOLD




MISION OF POWERGOLD

TIDAK PERLU MAINTAIN SETIAP BULAN BILA DAH JD AHLI

๐Ÿ˜JANGAN FOKUS KPD TERPAKSA MEMBELI EMAS. Powergold tiada pembelian bulanan.Beli emas mengikut kemampuan anda dan pada bila2 masa.

☺JANGAN FOKUS KEPADA TERPAKSA MENJUAL. Jika tidak minat menjual, jangan mnjual.

๐Ÿ˜ŠJANGAN FOKUS KEPADA TERPAKSA MENCARI AHLI. Jika tidak minat mencari ahli dan bonus rangkaian, jangn cari ahli@orang.

Cuma ANDA HANYA PERLU FOKUS DENGAN APA YG ANDA MINAT TERHADAP EMAS DAN TAWARAN POWERGOLD YG MANAKAH MEMBANTU MINAT ANDA TRSEBUT.

akhir kata,siapa ada target dan berusaha, dia akan mndapat hasilnya.

๐Ÿ‘Jika anda target untuk simpan emas berkilo2, anda harus pandai bajet duit.
๐Ÿ‘jika anda target untk dkenali sbagai POWERGOLD MALL, usahakanlah apa2 cara untuk menjualnya.
๐Ÿ‘jika anda target untuk membina bonus rangkaian dengn mengambil kesempatan ke atas KERAMAIAN PEMINAT EMAS, maka tegakksn tiang dan pasang signboard 'POWERGOLD MALL' (promote@iklan).

bulan ini nak rm50,so anda mesti dapatkan rm50 tersebut dan itulah namanya TARGET.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Tuesday, December 29, 2015

TESTIMONI AHLI/STOKIS POWERGOLD



TAK MUDAH, TAPI TAK MUSTAHIL

Assalamualaikum.

Setelah difikir-fikir nak share ke tidak, nak share ke tidak.. akhirnya sy mengambil keputusan untuk berkongsi hasil tuaian sy bersama Powergold.

Ini adalah angka yg sy dapat dalam tempoh 4 bulan lebih (TAK SAMPAI 5 BULAN) bersama Powergold. Jumlah itu adalah untuk 5 AKAUN UTAMA saya, TIDAK TERMASUK akaun adik-adik sy yg turut menjana ribuan ringgit.

Ini juga tidak termasuk keuntungan runcit drp trading emas fizikal.

Apa yg sy nak kongsikan,

1. Allah boleh bg kita rezeki yang tidak disangka2.. sbb sy sendiri pun tak sangka.. tak plan.. mmg tiada dlm perancangan sy, tiba2 ter-dapat income dgn emas... Betapa Allah Maha Besar... Semua dalam kekuasaan-Nya...

2. Sistem yg adil... siapa usaha dia dapat. Powergold bukan pelaburan emas, bukan skim 4D (duduk diam dapat duit), bukan juga skim cepat kaya. Mmg takde istilah goyang kaki dapat ribu riban.

3. Dengan Powergold kita boleh buka lebih dari satu akaun dgn nama dan IC kita. Boleh buka untuk ibu bapa, anak2 dan keluarga kita... dan mmg boleh bagi income pd akaun yg lain. Ini sudah TERBUKTI dgn akaun2 keluarga sy turut menjana income. Mmg boleh bagi PASSIVE INCOME (tapi kita la yg kerja). Best tak kalau akaun anak kita turut menjana ribuan ringgit?

4. Emas dapat... duit pun dapat... best tak kalau dapat beli emas tanpa keluarkan duit lain untuk beli emas?

5. Suatu yg penting untuk sy kongsikan... walaupun berfikir banyak kali untuk berkongsi... tapi hari ini sy kongsikan juga.

Sy pernah kehilangan lebih 30k kerana EMAS... dan hari ini... Allah gantikan balik apa yg sy hilang dulu dgn EMAS jugak... Sungguh Allah Maha Berkuasa (hal ini mmg berat untuk sy kongsikan tapi nak tunjuknya kuasa Allah... tiada yg mustahil bg Allah).

Kita merancang dan Allah juga merancang... sesungguhnya perancangan Allah itu terbaik untuk kita.

Tiada daya, tiada upaya... melainkan dengan PERTOLONGAN ALLAH... semuanya dgn IZIN ALLAH....

Sahabat2 sy... yakinlah dgn kuasa Allah... yakinlah dgn rezeki Allah... Allah boleh bagi kita rezeki yg tidak disangka2...

Sesungguhnya rezeki Allah sangatlah luas... asal kita terus berusaha dan yakin pada-Nya.

Coretan pagi 23 Disember 2015.

Dari hati,
Kaklong Nuzula @ NuzulaGoldEmpire

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

TIPS MENYIMPAN EMAS SEHINGGA BANYAK


Thursday, December 24, 2015

EMAS PENCETUS EKONOMI PENDAPATAN.




Aura EMAS! AURA KEKAYAAN!
Ni dia one of the MasterStokist in JB Puan Arpah umur 30an (left) & Puan Mustakina Stokist Singapore (right). Muda2 dah berjaya dalam perniagaan emas.

Don't just sit and watch other people grow rich and be successful. Get up and join them! Peruntukkan duit gaji setiap bulan untuk simpanan emas fizikal.  Ubah mindset dan tabiat kita sekarang!

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang di Powergold!

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com/RafinaGoldBiz

Singapore:

WA: +6584482693 Ina
WA: +6590689454 Zeeq
WA: +6591894091 Zim

#MembangunEkonomiUmmah
#EmasAsetTerbaik
#EmasDemiMasaDepan
#singaporeshop
#singaporeshopping
#PowerGoldMallSingapore

6 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS




6 KELEBIHAN BERNIAGA EMAS

๐ŸŒป 1. Stok emas naik harga dalam jangka masa panjang. Stok perniagaan lain belum tentu akan naik harga.

๐ŸŒป2. Stok yang tidak boleh binasa dan mudah disimpan.

๐ŸŒป3. Stok yang mudah ditukarkan kepada tunai (menggunakan Ar-Rahnu).

๐ŸŒป4. Sentiasa ada permintaan walaupun harga naik atau rendah.

๐ŸŒป5. Anda memperolehi untung ketika menjual atau membeli emas.

๐ŸŒป6. Tidak perlu bercerita panjang lebar. Orang tahu emas bernilai.

Jom jadi USAHAWAN EMAS yang berjaya. Modal terendah di pasaran dengan permintaan yang tinggi dari pelanggan.

Sertai Kami Sekarang! Telah terbukti memberikan PENDAPATAN yang LUMAYAN.

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Website: http://www.powergoldmall.com

Wednesday, December 23, 2015

PERSOALAN BERKENAAN EMAS DI POWERGOLD




PERSOALAN BERKENAAN EMAS DI POWERGOLD

Apa istimewanya emas di PowerGold?

Isimewanya emas di PowerGold adalah kita boleh beli sikit-sikit untuk simpanan kita. Dengan harga RM100 kita dah boleh dapat syiling emas 0.5gram. Kita beli emas dapat emas di tangan.

Bila masa yang sesuai nak beli emas?

Bila kita ada duit. Tapi bukan dengan duit belanja harian kita tau. Duit yang kita ketepikan setelah tolak segala bil.

Siapa yang patut ada saving emas?

Just name a few. Orang yang nak pergi haji. Boleh saving dinar. Orang yang nak kahwin, nak jadikan dinar sebagai hantaran atau nak simpan goldbar untuk belanja kahwin.Peminjam PTPTN , orang yang nak beli rumah atau kereta atau motor secara tunai.

Kenapa kena simpan emas?

Dua sebab utama. Sebab nilai duit kita semakin susut dan emas adalah aset yang nilainya sentiasa meningkat. Kita cuma menyelamatkan duit kita daripada inflasi dalam bentuk emas.

Bagaimana nak bermula?

Ini soalan sangat-sangat bagus. Kita mulakan dengan emas yang paling ringan yang paling kita mampu beli secara konsisten iaitu itu 0.5gram atau 1gram setiap bulan 1 keluarga.


Jom HIJRAHKAN DUIT kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall #PowerGoldMallSingapore #PowerGoldMallIndonesia #PowerGoldMallBrunei

Tuesday, December 22, 2015

RAKAN NIAGA EMAS POWERGOLD TERBARU




Tahniah dan selamat datang kepada rakan niaga emas terbaru PowerGold iaitu TisaBaka, Nafhatun, LukeGoldBiz dan STOKIS dari Singapore iaitu RafinaGoldBiz.

Kepada semua para penyimpan2 emas Powergold di Singapura boleh terus menghubungi Puan Mustakina (RafinaGoldBiz) di talian +6584482693 untuk mendapatkan maklumat tentang Kelebihan menyimpan emas PowerGold dan juga mendapatkan emas2 utk simpanan anda.

JOM JADI USAHAWAN EMAS!!

Semakin ramai sedar akan kebaikkan peyimpanan emas atau mengambil peluang perniagaan emas dgn modal termurah di pasaran.

ANDA BILA LAGI?! JADILAH SALAH SEORANG USAHAWAN EMAS BERSAMA KAMI!

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold #PowerGoldMalaysia
#powergoldstokis #PowerGoldSingapore
#PowergoldMall

APAKAH PERNIAGAAN POWERGOLD SEBENARNYA




Apakah itu Powergold.Biz?

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Menyediakan satu sistem perniagaan di dalam 3 segmen iaitu:-
     ๐ŸŒ• SIMPANAN EMAS
     ๐ŸŒ• TRADING EMAS (Jualan runcit)
     ๐ŸŒ• RANGKAIAN (Jualan kumpulan)

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Produk jualan terbahagi kepada dua:-
     ๐ŸŒ• Emas 999.9 - Syiling Dinar & Bar
           - Syiling emas 0.5 gram
           - Syiling emas 1 gram
           - 1/4 Dinar 1.06 gram
           - 1 Dinar 4.25 gram
           - 2 Dinar 8.5 gram
           - Emas bar 1 gram
           - Emas bar 5 gram
           - Emas bar 10 gram
           - Emas bar 20 gram
           - Emas bar 50 gram
           - Emas bar 100 gram
     ๐ŸŒ• Emas 916 - Barangan kemas
           (rantai, gelang, cincin dll)

๐Ÿ•Œ Harga jualan adalah sepertimana harga semasa jualan emas tetapi lebih rendah daripada harga pasaran.

๐Ÿ•Œ๐Ÿ€Manfaat ahli - setiap ahli akan mendapat manfaat yang berbeza sebagai agen atau stokis. Namun ahli jika membeli emas akan mendapat membeli pada harga ahli. Setiap ahli akan mendapat untung runcit/diskaun RM20.00 bagi setiap 1 gram.

๐Ÿ€ Ini bukan skim pelaburan tetapi ini adalah skim galakkan simpanan emas. Setiap emas yang dibeli (emas fizikal) akan dapat di tangan pembeli. Oleh sebab itu Power Gold melancarkan kempen beli Emas 1 gram 1 bulan 1 keluarga sebagai usaha galakkan menukar tabiat menyimpan wang kepada menyimpan emas.

๐Ÿ€Kesimpulannya kita bukan menjual emas tetapi kita menjadi "Perunding Simpanan Emas" kepada masyarakat dengan mendidik ahli keluarga, jiran-jiran dan sahabat-sahabat kita untuk berubah daripada menyimpan duit/wang kertas kepada emas.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall


#MembangunEkonomiUmmah
#EmasAsetTerbaik
#EmasDemiMasaDepan
#BUKANCAKAPKOSONG
#INIBUKTINYATA

Sunday, December 20, 2015

DINAR DAN GOLDBAR ADA KELEBIHAN MASING2




Dinar vs gold bar ada kelebihan masing2 ..

DINAR

KELEBIHAN DINAR

Boleh digunakan untuk muamalat dan ibadah aqiqah

Digunakan untuk membayar zakat

Dijadikan hantaran dan mas kawin

Cenderamata/hadiah untuk orang yang tersayang

Simpan untuk pergi haji

Tabungan/simpanan/pelaburan

Lain-lain tentang DINAR

•    Dinar dengan syiling emas rupa sama tetapi berbeza dari segi fungsi sebenar.Berat standard dinar ialah 4.25g tetapi syiling emas ada pelbagai jenis berat.Dari segi harga,syiling emas agak mahal jika dibandingkan dengan dinar dan gold bar kerana kos pembuatan lebih tinggi.

•    Ada tempat pajakan @ ar rahnu yang tidak menerima dinar,jadi simpanlah untuk tujuan yang telah disebutkan di atas.

GOLD BAR

MARI kenali apa itu GOLD BAR?

Kelebihan

Harganya lebih murah berbanding barang kemas kecuali jongkong 1 gram kerana kos pembuatannya tinggi

Memberi pilihan kepada mereka yang ingin membuat simpanan semata-mata.

Pilihan untuk mereka yang sudah banyak barang kemas,dan ingin simpan dalam bentuk jongkong pula.

Bentuk fizikalnya lebih menyerlah berbanding emas untuk simpanan/pelaburan yang lain dan menjadi kebanggaan kepada pemiliknya

Sesuai untuk simpanan jangka masa panjang seperti untuk pendidikan anak-anak,perkahwinan,simpanan hari tua ,membeli rumah dan lain-lain.

Lain-lain tentang GOLD BAR

๐ŸŒบ  Harga gold bar di kedai emas biasanya sama untuk semua,sebagai contoh katakan harga pasaran ialah RM200g
maka harga 10g =RM2000 dan 100g=RM20000

Syarikat emas fizikal pula biasanya menawarkan harga yang lebih murah untuk emas yang lebih berat

Contoh : RM1800 untuk 10g dan RM16500 untuk 100g

๐ŸŒบ   Namun begitu,untuk jongkong 1gram,tiada mana-mana institusi yang menawarkan harga murah kerana kos pembuatannya tinggi.
Bayangkan sekeping jongkong 1kg (1000g) ,hendak dipotong kecil menjadi 1g,perlu dipotong dan ditempa sebanyak 1000 kali!!

Disebabkan inilah harga jongkong kecil 1gram lebih mahal.Namun harga gold bar jongkong kecil @ gold bar 1gram keluaran syarikat emas fizikal biasanya murah RM20-RM50 berbanding kedai emas.

Masing2 bolehlah menilai mengikut keperluan masing2..

Jom HIJRAHKAN DUIT kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall


Saturday, December 19, 2015

KELEBIHAN DINAR




Jom HIJRAHKAN DUIT kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Friday, December 18, 2015

TAHNIAH PADA YANG MENAMBAH SIMPANAN EMAS ANDA.




Tahniah kepada Yusita dan Norsiahgoldbiz kerana menambah simpanan emas anda melalui PowerGold Mall.

Jom HIJRAHKAN DUIT kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Thursday, December 17, 2015

MENTERI PUN DAH KENAL EMAS POWERGOLD. ANDA BILA LAGI?




Menteri pun dh kenal dinar powergold tu... Anda bila lagi?

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Website: www.powergoldmall.com

Tuesday, December 15, 2015

APA KEUNTUNGANNYA JIKA HANYA JOIN SEBAGAI AHLI POWERGOLD SAHAJA?





APA KEUNTUNGANNYA JIKA HANYA JOIN SEBAGAI AHLI POWERGOLD SAHAJA? TIDAK BEMINAT BUAT TRADING (MENJUAL) DAN NETWORKING

1) KEUNTUNGAN DARI KENAIKAN HARGA EMAS.
- Untung bila harga emas naik .. sebagai CONTOH ..katakan hari ini kita beli EMAS RM170/1gram
seandainya tahun 2020 harga EMAS naik RM503/1gram kita dah untung -+RM330 setiap gram

2) JIMAT
Anda jimat RM20 dari setiap belian goldbar 1 gram, jika sebulan anda beli 1 x 12 bulan , anda dah jimat RM240,  DAH BALIK MODAL YURAN KEAHLIAN, jika simpan bertahun2 sudah berapa anda JIMAT? anda rugi atau tidak ? harga ahli untuk goldbar 1 gram 999.9 Powergold dijamin lebih murah dari harga pasaran, SILA tengok harga goldbar 1 gram di kedai2 emas atau lain2 syarikat yang jual Online, tengok harga goldbar 1 gram emas 999.99 ye..jangan tengok harga emas 916 pula.

3) SPREAD JUAL BELI TERBAIK
Harga syarikat beli balik yang tinggi, spred 7-8% , biasanya lain2 syarikat biasanya mengenakan cas spread 10%-15%

4) SEMINAR DAN LATIHAN
Dapat ilmu emas dan marketing melalui group whatsapp atau seminar

Anda tidak akan rugi walaupun join sekadar untuk simpan emas, tak suka menjual atau menaja, Powergold biz KOSONG risiko.. HIJRAHKAN DUIT anda kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Friday, December 11, 2015

EMAS KAHWIN & HANTARAN KAHWIN EMAS AMETHYST POWERGOLD






Apa kata anda tukar Mas Kahwin atau Hantaran perkahwinan anda kepada emas sebenarnya dari PowerGold. Emas tulen yang bermutu tinggi dan harganya yang terendah di pasaran. Jadikan ianya satu kenangan terindah untuk anda dan pasangan serta tetamu yang hadir.

Semakin ramai sedar akan kebaikkan peyimpanan emas atau mengambil peluang perniagaan emas dgn modal termurah di pasaran.
ANDA BILA LAGI?! JADILAH SALAH SEORANG USAHAWAN EMAS BERSAMA KAMI!

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Tuesday, December 8, 2015

MISI MENYIMPAN EMAS



๐Ÿ”ด๐Ÿ”ดNOTA PETANG INI๐Ÿ”ด๐Ÿ”ด

๐Ÿ“ŒMISI MENYIMPAN EMAS๐Ÿ“Œ

Apakah misi anda utk menyimpan emas?

✅ bebas hutang piutang ๐Ÿ’ถ
✅ beli barangan lain secara cash ๐Ÿ’ฐ
✅ aset dapat emas pun dapat ๐ŸŽ
✅ kalau dulu penerima zakat tp skg pemberi zakat ๐Ÿ™Œ
✅ untuk menjana pendapatan ๐Ÿ’ถ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ถ๐Ÿ’ฐ
✅ pergi haji n umrah ✈
✅ dapat menaikkn taraf hidup ๐Ÿ‘ 
✅ diwarisi pada keturunan ๐Ÿ‘ด๐Ÿ‘ต๐Ÿ‘ช๐Ÿ‘ถ๐Ÿ‘ฌ๐Ÿ‘ญ
✅ selamatkan RM kita ๐Ÿ’ธ
✅ simpanan ketika kecemasan ๐Ÿš‘
✅ dapat bantu org lain.tangan yg memberi lebih baik dari tgn yg menerima๐Ÿ‘Š

Dan hanya anda yg tahu apa tujuan anda menyimpan emas? Kenapa perlu duit mencukupi sekiranya kita tahu duit xpernah x habis kalau berada di tangan kita?

Jadi apa salahnya berkorban sedikit dari simpanan kita utk membeli emas.

Cuba la dulu. Dari dok tggu duit cukup baru nk beli mmg bai bai la๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹

Peningkatan hrga emas x pernah tggu kita. Anda beli atau x hrga still akn semakin naik.

Katakan TERBAIK pd mereka yg mengambil lgkah bijak ini.

Bagi yang belum mengorak lgkah km biarkan utk anda terus berfikir dan berfikir. Ingt ye tuan2 puan2 Allah tidak akn ubh nasib seseorg jika dirinya sendiri x mau berubah. Siapakah yg mencipta kemiskinan kalau bkn diri sendiri yg menjadi batu penghalangnya.

Renung2kan dan selamat bertindak! Zaman berfikir utk anda dah lepas..jadi BERTINDAKLAH!!!

JADILAH SALAH SEORANG USAHAWAN EMAS BERSAMA KAMI!

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Friday, November 20, 2015

JOM JADI USAHAWAN EMAS DENGAN POWERGOLD MALL


Sertai #PowerGold  Mall sebagai ejen yang sah sekarang. Tak perlu modal yang besar jika nak jadi #Usahawan #emas sekarang.

Atau anda boleh menjadi ejen #Dropship kami tanpa menegeluarkan sebarang modal. Anda cari customer dan kami uruskan penghantaran.

#powergoldejen dialu-alukan untuk mendapatkan produk emas #goldbar #dinar serta untuk pendaftaran ejen baru dengan kami.

ANDA BILA LAGI?! JADILAH SALAH SEORANG USAHAWAN EMAS BERSAMA KAMI!

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Jom Join Kami!

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Website: www.powergoldmall.com

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall

Friday, October 16, 2015

3 Konsep Mudah Biak Income Dgn Emas Fizikal ✌

3 Konsep Mudah Biak Income Dgn Emas Fizikal ✌😊☝


🍤 MENYIMPAN EMAS

Di Powergold menyediakn pembelian serendah 1gram ( tiada pembelian bulanan) + murah + bonus.
+
Emas yg disimpan boleh dijual semula pd syarikat, kedai emas & individu perseorangan (end user)
+
Kita akan perolehi drpd keuntungannya apabila harga emas makin meningkat.


🍤 MENJUAL

Kita boleh beli dgn harga dealer Powergold yg mana harganya jauh lbh rendah drpd harga pasaran.
+
Kita boleh jual & dpt keuntugan drpd jualan runcit + BONUS
+
Kita sbg Dealer adalah wakil syarikat, jadi kita tak perlu nk simpan stock. Ada customers berminat, ambil order, roger syarikat, & penghantaran terus kpd customers (dropship)


🍤 MEMPERKENALKAN SIMPANAN EMAS KPD UMUM.

Ia BUKAN SESUATU YG WAJIB & keahlian kita sbg delaer tidak akan hilang jika kita tidak buat. Cuma ia adlh salah satu sumber rezeki utk kita yg mana hasil pendapatannya lebih cepat dari menyimpan & menjual dgn tawaran² bonus yg menarik dlm Powergold.

Nak sertai kami?

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi PowerGold Mall:
016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia


Wednesday, October 14, 2015

Apa Spread Jual Beli Emas?

🌟🌟🌟APA ITU SPREAD JUAL BELI EMAS?

🌍🌍Kalau nak melabur dalam emas dan perak, maka hendaklah fahami konsep spread price.

🌕🌕Rasanya konsep ini sangat mudah, kerana ia melibatkan pengiraan matematik yang amat mudah.

💯 Apa yang saya fahami ialah spread price ialah peratus (%) beza antara harga yang kita beli dan kita mahu jual semula.

💶💶💶Contohnya jika kita beli dengan harga RM1.00, jika kita mahu jual semula pada hari yang sama dan waktu yang sama,  syarikat penjual emas tidak mungkin akan membeli dengan kita pada harga RM1.00, bahkan membeli pada harga yang lebih rendah iaitu contohnya RM0.90.

📱📱Maka peratus beza harga itulah yang dinamakan spread price.

💰💰💰Jika syarikat beli pada harga sama, maka mereka akan lingkup kerana tidak boleh menjana keuntungan

📠📠📠Nilai spread hanya diketahui apabila kita mengetahui berapakah harga jualan dan harga belian sesuatu syarikat.

🌟🌟🌟 Walaubagaimana pun kebanyakan kedai emas hanya mempamerkan harga jualan emas mereka dan jarang sekali mereka mempamerkan kedua-dua harga jualan dan belian bagi sesuatu tarikh/masa kecuali jika kita rajin bertanya kepada taukey dan tuan punya kedai.

📱📱📱📱Contoh kiraan spread Goldbar 1 Gram Powergold

💯Spread Harga 1 Gram
Harga Ahli = RM 177.00 --> Harga Ahli Beli Goldbar 1 Gram
💰💰Harga PG buy back = RM 165.00 --> Harga 💷💷Powergold beli balik Goldbar 1 Gram

💶💶Kadar Spread = Harga "Harga Ahli" - Harga "Harga PG buy back"
Spread = RM177 - RM165 = RM12

📊📊Peratus Kadar Spread = (Kadar Spread bahagi Harga "Harga Ahli") x 100
Peratus Kadar Spread = (RM 12 / RM177 ) x 100 = 8%

📈📈📈P/s : Kalau ikutkan harga hari ni spread Goldbar 1 gram tak sampai 7% sebab kos sebenar ahli RM176 sahaja, RM1 di bayar dalam bonus repurchase, jadi kadar beza jual beli sebenar adalah RM11 bahagi RM176 x 100 = 6.25% sahaja

- PowerGold Mall -

JOM KITA MULAKAN SIMPANAN EMAS 1 GRAM ANDA SEKARANG. HARGA TERMURAH DENGAN HARGA KILANG!

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi PowerGold Mall:
016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia


Stok PowerGold 14 - 20 Oktober 2015 Di PowerGold Mall

Stok /Pin Available di PowerGold Mall

Gold = 10
Solid Gold = 10
Super Powergold = 4

Pin Repurchase :
1/4 Dinar x 18 keping
1 Dinar x 3 keping
2 Dinar x 5 keping
1g x 29 keping
10g x 1 keping

COD:  Wangsa Maju /Selayang / Dutamas /Gombak & Sekitar KL

Penghantaran ke seluruh Malaysia.

- EjenPowerGold dijemput mengambil stok dan buat pendaftaran ejen/ahli  dgn PowerGoldMall -

Nak beli emas dgn harga murah?
Nak niaga emas dgn modal rendah?

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi PowerGold Mall :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Ejen/stokis diperlukan diseluruh #Malaysia #Brunei #singapore #indonesia

Stokis Emas dan Pendaftaran anda!


Saturday, October 10, 2015

Untung Emas Dengan Spread

BAGAIMANA KITA CEPAT UNTUNG DENGAN NILAI SPREAD YG RENDAH?

spread - Harga mahal x penting y penting nilai belian semula.
Rata-rata, orang beli emas untuk simpanan jangka panjang dan nak dapat keuntungan. Jadi kalau matlamat anda adalah keuntungan, anda mesti beli item yang spread paling rendah. Spread akan menentukan berapa cepat dapat untung, dan berapa banyak keuntungan anda dapat bila jual emas tu nanti. Lagi rendah spread, lagi cepat untung.

Spread jual beli goldbar di Powergold dari 3-8% bergantung pada berat dan pakej keahlian. Kebiasaan di lain-lain tempat untuk dapat spread 8% anda perlu membeli goldbar yang berat minima 10 gram tetapi di Powergold dengan berat 1 gram spread sudah dikira 7-8%. Jadi dengan simpanan 1 gram sudah mampu memberikan anda keuntungan yang cepat dan banyak

Contoh Kiraan
1)Anda beli goldbar 1 gram dari syarikat A dengan harga RM150 dengan kadar spread 12%

2)Anda beli goldbar 1 gram dari syarikat Powergold dengan harga RM150 dengan kadar Spread 8%

Andaikata dalam masa 2 bulan goldbar 1 gram harga naik ke RM180 dan anda ingin jual kembali

1)Syarikat A akan membayar anda RM158.40
Cara kiraan spread 12% dari harga semasa RM180 adalah RM21.60
RM180-RM21.60 = Harga bersih yang anda dapat RM158.40, anda untung RM8.40 pergram

2)Syarikat Powergold akan membayar anda RM165.60
Cara kiraan spread 8% dari harga semasa RM180 adalah RM14.40
RM180-RM14.40 = Harga bersih yang anda dapat RM165.40, anda untung RM15.40 pergram

Beli dengan syarikat mana yang lebih cepat untung dan banyak untung?

P/s : Tips, sebelum membeli emas jangan lupa tanya kadar spread jual beli syarikat berkenaan

Jom simpan emas atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah!

JOM JOIN POWERGOLD

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)


Monday, October 5, 2015

JENIS BONUS DALAM POWERGOLD

🎉JENIS BONUS DLM POWERGOLD🎉

💍1⃣Bonus Taja
Cari agen@stokis
Agen  Solid Gold rm50, stokis rm400 - Level 1
Agen solid gold rm10, stokis rm100 - Level 2

💍2⃣Bonus Pairing
Jika complete ABC dapat rm35. C adalah syarat company.
Utk pairing seterusnya kita akan dapat rm30.
Iaitu, Bila agen di kaki A berpasangan dgn agen kaki B.

💍3⃣Bonus Kepimpinan @ Matching Pairing.
Bonus yang diperolehi apabila dowline mendapat pairing.

💍4⃣Bonus Repurchase
Bonus belian sendiri.

💍5⃣Bonus Sponsor Repurchase
Bonus belian downline tajaan kita.

💍6⃣Bonus  Unilevel
Utk dpt bonus unilevel kita mesti maintain sekurang2nya 1g 1bulan... Bonus ini akan kita perolehi setiap 1hb. Mengikut jumlah pembelian downline2.

💍7⃣Bonus Rep Matching
Bonus pembelian daripada pembelian anak buah downline direct tajaan kita.

💍8⃣RP I (RM500)- ahli gold
💍9⃣RP II (RM1000)-stokis
💍🔟RP III (RM250)-ahli Solid Gold
👉Bonus yg kita akan dapat dalam sen2 setiap hari sehingga cukup RP yang kita patut perolhi apabila kita mula taja downline yg pertama ......

💍1⃣1⃣Stokis komisen tu bonus key in...
👉ahli rm10
👉stokis rm100
👉repurchase 1g=rm2

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi PowerGold Mall:016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

#Ejen & #stokist diperlukan di seluruh Malaysia.

#Powergold #powergoldstokist  #emaspowergold #emasmurah  #malaysiaonlineshop


Tuesday, September 29, 2015

JOM SIMPAN GOLDBAR & DINAR

GOLDBAR & DINAR

GOLDBAR 🍫
========
● Ketulenanya adalah 999.9 atau bergred 24k. Biasa org panggil emas 10.
● Dipasaran kini ada yg dijual sekecil 1gram & berkombinasi 5g, 10g, 20g, 50g, 100g & ke atas.
● Goldbar ni berbentuk segi empat.
● Spread di Powergold dlm 7% (ahli)
● Jika mampu milik boleh miliki sekecil 1gram dlm bajet RM200.

DINAR 🍪
=====
● Dinar berbentuk syiling yg juga diperbuat drpd emas. Ianya merupakan syiling sunnah atau islamic coin.
● Di pasaran kini Dinar Emas ada yg berketulenan 916 & 917 tapi masih lagi bergred 22k. Ada juga yg dijual dalam ketulenan 999 bergred 24k seperti mana yang dijual di Powergold.
● Berat bagi Dinar Emas ni telah ditetapkan mengikut piawaian sejak zaman Khalifah Umar lagi yang mana berat 1 Dinar Emas ialah 4.25g yg bersamaan dengan 10 dirham.
● Kombinasi Dinar Emas di pasaran kini ada yang dijual sekecil 1/4 dinar, ada juga 1/2 dinar, 1 dinar, 2 dinar, 4 dinar, 5 dinar, 8 dinar, 10 dinar, 20 dinar.
+
Di Powergold, kami memperkenalkn dinar sekecil 1/4 dinar, 1 dinar & yang paling besar adalah 2 dinar.
● Kita boleh bajet dlm RM200 ke bwh utk memiliki 1/4 Dinar.
● Spread di Powergold utk Dinar Emas ni adalah dlm 7%-8% (ahli)

Walaupun Goldbar ada dijual dalam gram paling kecil iaitu 1g, kebiasaannya orang suka dalam gram yang besar². Sebagai contoh kita mahu gunakan cash dalam RM500, tak perlulah sampai nak dirahnu atau dijual gram yang besar. So kita boleh gunakan GB gram yang kecil & juga Dinar

Tambahan info, disebabkan PWG ni masih lagi baru menapak di Malaysia, jadi bukan semua Rahnu menerima produk emas PWG. Tapi jika dibandingkan, Dinar lebih banyak diterima Rahnu berbanding GB
Harga jualan semasa 29/9/2015 emas 999.9 Amethyst Powergold:

🌟0.5g - RM 108 (Harga Ahli: RM98)
🌟1g - RM 203 (Harga Ahli: RM183)

"Mahal sangat la abg..tak mampu lagi nak beli emas.."

💁Takpe dik..abg xpaksa pun beli..tapi kalau adik mampu beli handbag Gucci 👜, makan kat Manhattan Fish Market 🐠, vape RM400💭, kasut Dr Martin👞, heels Vinci 👠, abg rasa adik mampu sebenarnya nak beli at least 0.5g..

Bukan apa dik, kasut Vinci adik kalau patah tumit, hilang dah nilai dia..emas ni adik lebur stara mana pun still laku..

Kalau adik xde duit, jual handbag Gucci yang adik beli harga RM500, boleh dapat ke jual balik dengan harga RM500 tu? Abg rasa RM100 pun payah kot orang nak beli💸..

Emas adik beli hari ni harga RM203, tahun depan adik boleh jual dengan harga RM300 silap² haribulan..sebab harga emas makin meroket naik sekarang ni dik..
So kesimpulannya, abg rasa adik pk la sendiri ye..abg tak pernah nak paksa orang..abg cuma nak tolong bagi kesedaran..🙇
Adik rasa nak simpan emas, jangan segan call abg..xde kedit nak call, wassap je pun bole..nak pm fb  pun bole..

💰💰💰💰💰

Mulakan 1 gram simpanan emas pertama anda skrg!!Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.
Harga murah dan emas fizikal.

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi Stokis PowerGold Mall: 016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.
# Bukan skim pelaburan cepat kaya.

PowerGold Mall


Thursday, September 24, 2015

Niaga Apa Yang Elok?

Niaga baju, baju boleh outdated fashion dia. Niaga makanan, makanan boleh rosak bila sampai masanya. Kalau beli stok lebih tapi jual tak laku pasti akan rugi. Nilai duit tak sama, RM100 tahun ni tak sama apa yg kita boleh beli dengan RM100 tahun hadapan.

Tapi kalau simpan emas atau jual emas, rosaknya payah sangat. Jual tak laku boleh simpan. Lagi lama lagi mahal

Tahun ni RM200/g, tahun depan mungkin RM220/g. Nilai tak susut, tak rugi.

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda. Sertai PowerGold dengan PowerGold Mall.

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi PowerGold Mall :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.


Saturday, September 19, 2015

Bila Masa Emas Murah?

Bila orang tanya harga emas MURAH @ MAHAL?


👇...tunjukkan senarai harga (DLM RM/EMAS 999.9/se g)


Jun 1999 : RM28.10 segram
Jun 2005 : RM44.00
Jun 2007 : RM71.00
Jun 2009 : RM104.00
Jun 2010 : RM130.00
Sep 2011 : RM203.00
Sep 2012 : RM180.54
Sep 2013 : RM145.94
1 Jan 2014 : RM129.90
2 Feb 2014 : RM132.00
3 Mac 2014: RM143.00
Hari ni 2015 : RM174.00

*ini ada pengiraan berdasarkan harga pasaran emas dunia.
Kerana 999.9 adalah ibu/bahan mentah asal.....

jika naik maka harga emas 916..nilai arrahnu & pajakan= akan naik.....jika kita sbg usahawan/bisnes bila2 pun ok = 999.9...tukar jd 916@999(barangan)...utk pajak@jual 916 kpd pembeli......999.9 sentiasa kalis naik turun..

yg berubah hanya kuasa beli melalui matawang....sebab itulah KEDAI EMAS YG TAHU ILMU EMAS tak pernah tutup sejak dulukala lg.....


Dia akan jawab...silap tak beli masa harga murah @ silap le dah terbeli masa harga tinggi dulu....😀

Aset emas 999.9...adalah dikira dlm oz@gram....bukan nilai rm.
Sy percaya jika kita semakin faham ilmu & bisnes emas ni..kita semakin yakin kenapa Allah tetapkan zakat emas !! Kerana ianya bernilai sampai kiamat...vs matawang kertas usd vs negara2 dunia. 🐎🐎🐪🐪

Mulakan 1 gram simpanan emas pertama anda skrg!!Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.
Harga murah dan emas fizikal.

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi Stokis PowerGold Mall: Nazri Razak :016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.


Monday, September 14, 2015

Bila kena beli emas?

🌻BILA MASA TERBAIK MEMBELI EMAS?

🌷Ramai di antara pembeli emas dan pelabur emas yang baru tertanya-tanya bilakah masa terbaik untuk membeli emas.

🌷Pelbagai versi yang didengari berkaitan masa terbaik membeli emas ini. Sebagai dealer saya cuma memberi galakan dan panduan kepada anda bila masa terbaik membeli emas.

🌷Jawapannya mudah saja belilah ketika ADA DUIT DI TANGAN ANDA.

Mengapa?

🌷Kita tidak akan bertemu dengan ‘perfect wave’ bila mula-mula melabur emas. Adakalanya bila harga emas rendah, kita kekurangan wang dan apabila kita mempunyai wang yang banyak harga emas pula mencacak naik.

🌷Tiada siapa boleh mengetahui dengan tepat kenaikan dan penurunan harga emas walaupun menggunakan perisian yang canggih. Oleh itu ia digelar ramalan atau “prediction”.

🌷Jangan kecewa, ingatlah pelaburan emas ialah pelaburan jangka sederhana dan panjang. POWERGOLD cuba mendidik kesedaran utk menyimpan emas kepada semua.

🌷Cuma diingatkan pulangan yang lumayan mungkin memberikan anda risiko yang amat tinggi. Jangan sudah terkena baru anda menyesal kerana pengalaman itu amat menyakitkan.

🌷Untuk merasai pengalaman pelaburan emas, belilah emas pertama anda walaupun sekeping dinar. Perhatikan pegerakan harga emas bagi tempoh setahun, tambahkan ilmu emas anda dan buatlah keputusan anda.

1gram 1bulan 1keluarga


Apa Kata Anda???

*Patut lg ke kita simpan wang fiat?
*Patut lg ke kita shopping brg yg branded tu bergaya? 
(apa org kata biar pape asal bergaya!)
*Patut lg ke kita nk membazir di saat Ekonomi kita makin gawat ni?
*Patut lg ke kita nk PK 23X utk kita tukar wang fiat kita kpd sesuatu yg terjamin utk masa depan kita contohnya E.M.A.S !!!

EMAS adalah satu altenatif terbaik utk kita gantikan wang fiat kita kerana emas tidak pernah turun nilainya.

EMAS banyak kegunaannya. Bukan utk simpanan sahaja. Dalam industri pun ada pakai emas, upacara keagamaan pun, dalam kera'ian, contoh; medal² dan hadiah. Banyak demand lain terhadap emas.

Sepanjang zaman dikenalpasti wujudnya emas, emas satu²nya logam yg paling bertahan, tak dimamah usia dan apa² unsur pun x boleh musnahkan emas.

Disebabkan bilangannya terhad, maka emas menjadi lebih berharga dan boleh menjadi lagi berharga jika demand terhadap emas tinggi.

EMAS matawang Islam yg diperkenalkan drpd zaman Nabi dulu lagi. Disebut juga dlm AlQuran dan tak berubah harganya.

Nampakkan perbezaan harga emas secara logik:

1gram emas tahun 1990 lebih kurang RM50. Masa tu RM50 shopping groceries penuh 1troli.

1gram emas tahun 2015 RM180. RM180 hari ni shopping groceries dpt penuh 1troli juga kan?

Maksudnya, harga emas tak berubah tapi nilai matawang yg berubah.

Betul emas tak banyak, ada possibility org nak jual semua emas dia masa emas dah RM500/g tapi ada possibility x, yg pada masa tu wang kertas dah xde nilai @ kata lain emas jadi matawang? Siapa banyak emas dialah yg untung. Siapa banyak wang kertas, dia rugi. Orang pun akan fikir² banyak kali nak jual emas mereka. 

Cuit minda fikir²kan..

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi stokis PowerGold Mall:
Nazri Razak :016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall


Sunday, September 13, 2015

Emas Amethyst Powergold Diterima Untuk Gadaian.

Bukti yg emas Amethyst dr PowerGold diterima utk Gadaian.
Gadaian boleh dibuat di pusat Gadaian berikut:

🌷 LIST ARRAHNU YG TERIMA PRODUK AMETHYST.. TERKINI..🌷 - 

List Arrahnu yg terima produk dr Amethyst/Powergold

1. Arrahnu Express
-Gold bar, dinar, brg kemas

2. Arrahnu Pos
-Dinar dan brg kemas

3. Koprimas
- Dinar dan brg kemas

4.Bank islam
- gold bar, dinar dan brg kemas

5. Bank rakyat
- brg kemas

6 . Arrahnu koperasi kelantan
- goldbar, dinar, barang kemas

7. Arrahnu Yapeim
- brg kemas

8. Arrahnu maidam terengganu
-gb,dinar,bk

Ar Rahnu KPF dibuka di

1)  JENGKA (09-4661899)
No 64, Lorong Baiduri 7, Nadi Kota,
26400 Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang.

2)      TERENGGANU (09-6241899)
29-B Ground Floor, Jalan Kota
20100 Kuala Terengganu

3)      IPOH (05-5252729)
NO 18(Ground Floor), Jalan Meru Bestari B5,
Bandar Meru Raya, 30020 Ipoh,
Perak Darul Ridzuan.

4)      SEMENYIH (03-87240095)
Lot Kedai Gf, 5-G, Jalan Semenyih Sentral 1,
Semenyih Sentral, 43500 Semenyih,
Selangor Darul Ehsan.

5)      DUNGUN (09-8452062)
Lot 10062, Tingkat Bawah,
Jalan Baru Pak Sabah,
23000 Dungun, Terengganu Darul Iman.

6)      KLANG (03-33422285)
No. 58, Jalan Nenas, 41400 Klang
Selangor
Terkini....senarai ar rahnu felda yg terima produk kita...tmasuk gb dan dinar

update terkini👆

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi stokis PowerGold Mall:
Nazri Razak :016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.


Saturday, September 12, 2015

Jom Simpan Emas

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi stokis PowerGold Mall:
Nazri Razak :016-6530702
( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.


Friday, September 11, 2015

Kelebihan Menyertai Perniagaan Emas Dengan PowerGold

📚Nota Belajar 6📚

Jenis-jenis Bonus

1⃣ Bonus Taja/Sponsor
Dapat bila ada org baru join ahli
Dapat sehingga Level 2
💥Level 1 (dipanggil anak)
Join pakej Gold - RM40 Join pakej Solid Gold RM50
Join pakej Stokis RM400
💥Level 2 (dipanggil cucu)
Join pakej Gold - RM10 Join pakej Solid Gold RM10
Join pakej Stokis RM100

2⃣ Bonus Pairing
Perlu lengkapkan kaki A, B & C. Upline akan bantu sblh kaki, ahli hanya perlu usahakan kaki B. Manakala syarat untuk bonus pairing perlu buka kaki C.
Pairing berlaku bila kaki A bertemu kaki B
1 pair = RM 30
Ahli biasa = 1 point
Stokis = 10 point
Maksimum pair:
Gold - 15 pair
Solid Gold - 20 pair
Stokis - 70 pair

3⃣ Bonus Matching
Anda akan dpt bonus ni bila downline anda mula dpt Bonus Pairing. Dipanggil juga 'hadiah untuk emak'! Hihihi!!!
gold n solid gold 1 level (10%)
stokis 5 level (33%).

4⃣ Bonus Belian Personal
Setiap belian anda akan dapat RM1/gram.

5⃣ Bonus Belian Downline
Setiap kali downline anda buat belian, anda jg akan dapat bonus belian RM1/gram.

6⃣ Bonus Belian Unilevel
Syarat nak dapat anda perlu maintain belian setiap bulan sekurang2nya 1gram. Akan dapat sekali sebulan pada setiap 1hb.
Semakin ramai downline yg maintain belian 1gram 1bulan, semakin bnyk jg anda dapat!
Sehingga 5 level.

7⃣ Bonus Belian Matching
Bonus pembelian daripada anak buah downline direct tajaan kita. Cucu cicit beli, kita pun akan dapat jg.
Sehingga 5 level.

8⃣ RP I
Bernilai RM 500
Untuk semua ahli

9⃣ RP II
Bernilai RM 1000
Stokis shj

🔟 RP III
Bernilai RM 250
Solid Gold shj

Remarks:
💥Semua RP akan dibayar setiap hari dlm sen2 sehingga cukup nilai.
💥Syarat untuk dapatkan RP perlu buat penajaan sekurang2nya 1 penajaan.
💥Berupa reward dr syarikat kerana membantu mengembangkan perniagaan.
💥Diterima hanya sekali shj biarpun kita menaja ramai ahli (dapat je taja 1 org, RP akan start masuk).
💥Ahli biasa yg menaja hanya dpt RP I
💥Stokis yg menaja dpt RP I & II
💥Solid Gold yg menaja dpt RP I & III

1⃣1⃣ Stokis Komisen
Hanya untuk stokis
Upah key in pendaftaran atau buat belian
Upah key in pendaftaran ahli - RM 10
👉Upah key in pendaftaran stokis - RM 100
👉Upah key in repurchase 1g = RM 2
😱 8 jenis bonus untuk ahli Gold (1-8)❗
😱 9 jenis bonus untuk ahli Solid Gold (1-8 & 9)❗
😱11 jenis bonus untuk Stokis (1-11)❗

Jadi adakah rugi jika anda memulakan perniagaan emas anda dengan kami di PowerGold ?

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi Stokis PowerGold Mall:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall


Wednesday, September 9, 2015

Kelebihan Emas

😙Siapa pun kita..
Apapun pekerjaan kita..
Buatlah simpanan emas 👑 kerana:-

💍EMAS adalah logam ciptaan Allah yang paling berharga.

💍EMAS juga adalah matawang yang sebenar (DINAR)

💍EMAS juga adalah simpanan yang menguntungkan..

Jika tak percaya cuba pergi kedai emas dan bawa emas yang kita beli 5 tahun lepas..

Saya percaya harganya sekarang mesti dah BERGANDA ganda kan???

Sama juga konsepnya..

Kita simpan emas sekarang..

5 tahun akan datang harganya pasti berganda ganda..

💰Berbanding dengan kita simpan duit.. rm100 ribu yg kita simpan hari ini.. nilainya tak kan sama dengan rm100 ribu pada 5 tahun yg akan datang.

Simpanlah sikit sikit.. lama lama banyak lah jadinya..

1 gram setiap bulan.
Setahun kita dah ada 12 gram..

Selamat menabung emas semua
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Mulakan 1 gram simpanan emas pertama anda skrg!!Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.
Harga murah dan emas fizikal.

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi STOKIST:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.


Monday, September 7, 2015

Beli Emas Dengan Harga Murah

Mengapa perlu beli emas dengan harga kedai sedangkan dengan menyertai #powergold  di #Powergoldmall anda boleh mendapatkan emas dengan harga kilang.

Hubungi kami #powergoldstokist  di PowerGoldMall untuk mula membeli dan menyimpan emas anda.

Mulakan 1 gram simpanan emas pertama anda skrg!!Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.
Harga murah dan emas fizikal.

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.
#ejenpowergold  dialu-alukan menghubungi kami untuk mendapatkan stok dan pendaftaran.

#emasmurah  #emaspowergold  #perniagaan


Sunday, September 6, 2015

Anda Mesti Menyimpan Emas

Sama ada anda seorang peniaga #tudung @ #bajumurah @ #kasutmurah  dan walaupun anda seorang ejen @ stokis #toneexcel @ #herbalife @ #elken , anda tetap perlukan #emas untuk menyimpan kekayaan anda.

Mulakan simpanan emas anda sekarang!! Emas Tulen 999.9 . Penghantaran seluruh negara.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :+6016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh #Malaysia #Indonesia #singapura
#brunei .


Saturday, September 5, 2015

Beli Emas Dengan Harga Murah!!

Kenapa perlu beli emas dengan harga pasaran sedangakan anda boleh membelinya dengan harga kilang dengan menjadi ahli/ejen/stokis dengan kami di PowerGold Mall?

Ramai telah mulakan simpanan emas mereka dan mulakan perniagaan emas mereka dengan kami. Jom mulakan  simpan emas untuk masa depan keluarga anda atau anda boleh mulakan perniagaan emas anda dengan kami.

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Sertai sekarang!

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.
Nota:
# ini adalah program jual beli emas fizikal dan bukan program cepat kaya.

#powergoldstokist  #emasonline #niagaemas #kamijualmurah #hargamurah #peluangperniagaan
#PowerGoldMall


Friday, September 4, 2015

Bukti Kejayaan Perniagaan Emas Dengan PowerGold

Bonus 1-31 Ogos 2015 seorang Hamba Allah dlm perniagaan Emas PowerGold . Alang2 menyeluk pekasam biar sampai jadi jutawan!!

Jom simpan emas untuk masa depan keluarga anda.

Beli emas dengan harga kilang atau mulakan perniagaan emas anda dengan modal serendah RM350. Harga murah dan emas fizikal.

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: nazrirazra@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.

Nota:
# ini adalah program jual beli emas fizikal dan bukan program cepat kaya.

# Harga jualan adalah bukan harga ahli yg menawarkan harga yg lagi murah dr harga pasaran.


Thursday, September 3, 2015

APA ITU PROGRAM EMAS POWERGOLD?


APA ITU PROGRAM POWERGOLD?

➡Powergold adalah program Trading + Networking Peniagaan Emas fizikal seperti goldbar 999.9, dinar 999.9, barang kemas 916.

➡SEBAB UTAMA PERLU SERTAI BIZ POWERGOLD
EMAS adalah produk yang bernilai dan mempunyai aura tersendiri, satu DUNIA kenal emas dan ingin memiliki emas seberat mampu.

➡Powergold menawarkan 3 peluang untuk 3 golongan, dalam memilih bisnes kita kena pastikan produk berpontensi dijual di pasaran buat semua golongan:-

1) Simpanan - sesuai untuk golongan yang suka simpan.

2) Trading - sesuai untuk golongan yang suka menjual.

3) Networking- sesuai untuk golongan yang suka cari ahli baru.

MISI UTAMA POWERGOLD, KEMPEN SIMPAN EMAS 1 GRAM 1 BULAN 1 KELUARGA.

💰Membudayakan rakyat malaysia menyimpan Emas, sekurangnya 1 gram 1 bulan 1 keluarga. Oleh itu syarikat memperkenalkan GOLDBAR 1 GRAM 999.9.

💰GOLDBAR 1 GRAM ADALAH FOKUS DAN PRODUK UTAMA SYARIKAT.

💰KENAPA GOLDBAR 1 GRAM???
➡Mudah dan mampu di miliki oleh semua golongan..

💰Adakah kempen ini akan menjadi?
➡Ya..kerana kita hanya mengajak mereka TUKAR WANG KEPADA EMAS dan EMAS tu juga adalah WANG malah harga semakin naik berganda dan laku 1 dunia. ➡Kita bukan ingin mengajak mereka join program yang merapu2 atau memaksa mereka membeli produk yang boleh merugikan mereka. ➡JARANG SYARIKAT ATAU KEDAI EMAS YANG MENJUAL GOLDBAR 1 GRAM 999.9. KALAU ADA PUN HARGANYA LEBIH MAHAL kerana pembuatannya bukan mudah, maka kosnya lebih tinggi.

📝KENAPA PERLU SIMPAN EMAS?

1) FAKTA RINGKAS HARGA EMAS
➡Emas telah mencatatkan keuntungan tahunan selama 12 tahun berturut-turut sebelum ini dengan jumlah pulangan sebanyak 515.4% (naik dari US$272.5 kepada US$1675.35) wow..untung berganda2

2) ANTARANYA ADALAH SEBAB SUNNAH NABI
➡"Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah Dinar dan Dirham (untuk digunakan)" HADIS RASULULLAH S.A.W RIWAYAT IMAM AHMAD IBNU HANBAL.

➡"Penggunaan Dinar dan Dirham sebagai suatu usaha menegakkan sistem ekonomi yang lebih adil dan telus. Emas tidak sama dengan matawang kerana ia tidak boleh dimanipulasi di pasaran semasa" TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD.

➡"To save your family buy gold, To help our nation keep gold, To follow your religion, use gold" DATO' LOUIS NG.

📝BAGAIMANA INGIN BERMULA.
➡Langkah 1 menjadi ahli Powergold.
➡Yuran Keahlian RM380 sekali seumur hidup.
➡Percuma 1 gram goldbar bernilai RM183, boleh simpan atau jadikan sample atau pajak atau jual
kos sebenar anda join Powergold hanya RM197 sahaja.

📝KENAPA PERLU BAYAR YURAN?
➡Syarikat menyediakan SERVIS dan PERKHIDMATAN, oleh itu syarikat berhak mengenakan FEE.
➡Join jika rasanya ia berbaloi dan bersetuju dengan Yuran berkenaan, tiada paksaan maka jangan jadikan isu.

📝ANTARA SERVIS YANG SYARIKAT SEDIAKAN.
💸* Dapat beli emas dengan harga Agen atau Stokis.
💸* Syarikat sediakan laman web katalog produk, jadi anda tak perlu susah2 ambil gambar produk.
💸* Syarikat sentiasa mengeluarkan produk dengan design terkini untuk melariskan sale anda.
💸* Anda tak perlu simpan stok, just ambil order, syarikat yang uruskan penghantaran, maka syarikat perlu gajikan staf2 buat anda, sewa pejabat, bayar maintenance server website dan lain2 kos operasi syarikat, konsep DROPSHIP
💸* Seminar dan latihan bagi menjamin kejayaan usahawan2 Powergold, 50% kos di tanggung oleh syarikat
💸* Dapat web promosi untuk rekrut ahli baru.

📎Kesimpulannya:-
➖Adakah ada rugi mengeluarkan modal RM197 untuk dapatkan faedah2 di atas?
➖Apa perniagaan yang mampu anda buat dengan MODAL RM197 ?

📝APA KEUNTUNGANNYA JIKA HANYA JOIN SEBAGAI AHLI PASIF SAHAJA? TIDAK BEMINAT BUAT TRADING (MENJUAL) DAN NETWORKING.

1) KEUNTUNGAN DARI KENAIKAN HARGA EMAS
Untung bila harga emas naik .. sebagai CONTOH ..katakan hari ini kita beli EMAS RM154/1gram
seandainya tahun 2020 harga EMAS naik RM503/1gram kita dah untung -+RM350 setiap gram.

2) JIMAT
Anda jimat RM20 dari setiap belian goldbar 1 gram, jika sebulan anda beli 1 x 12 bulan , anda dah jimat.

# Anda tetap untung!

Pembelian/Penyertaan/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.


Selamat Datang Ahli Baru ke Perniagaan Emas PowerGold

Tahniah azrin_kayaemas. Menaja dan memperkenalkan 3 orang ahli baru ke dalam perniagaan emas PowerGold . Rich Soul, eshan_gold & eijagoldpower. Semuanya ahli Gold.

Azrin_kayaemas merupakan stokist PowerGold dalam rangkaian PowerGold Mall di Kuala Lumpur.

Rakan2 PowerGold seluruh Malaysia yang ingin mendapatkan stock Gold Bar atau ingin mendaftarkan ahli boleh menghubungi beliau di talian:
012-273 4073

#PowerGoldStokis #KualaLumpur #emas #amethyst #trustedseller

# Ejen & stokist pioneer diperlukan di Malaysia/Brunei/Singapore/Indonesia. Rebut peluang sekarang!

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: powergoldmall@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di FaceBook tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall

# ini adalah program jual beli emas dan membantu usahawan emas.
# Bukan skim pelaburan cepat kaya.


Sunday, August 30, 2015

Keuntungan Menyimpan Emas

👉menyediakan payung sebelum hujan ☔
🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆

👑Harga emas pada tahun 2001 ialah RM 46 segram.
👑Harga emas pada tahun 2014 ialah RM 143 segram.
👑Harga emas pada tahun 2020 ialah RM 503 segram. (Ramalan)

Siapa yang beli 100g pada tahun 2001 berharga RM4,600, sekarang ni kalau jual RM14,300. Dah untung RM9,700 dalam tempoh 13tahun. See? Nampak tak?😊😊💸📲💰

Tahun 2020 dikatakan 1 gram RM503, beli 100g sekarang harga RM14,300, maknanya lagi 6 tahun kalau jual berharga RM50,300.
Untung RM36,000 dlm masa 6 tahun.

Kesimpulanya sekarang, menabung lah 1g 1 bulan.

Jika tidak dapat kumpul dapat 100g, dapat 10g pon jadi lah.. untuk simpanan masa hadapan. 💁

Renung-renungkan dan selamat beramal. 😊👍

🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿

Penyertaan/Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: nazrirazra@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall


Wednesday, August 26, 2015

Apa Itu Emas?

✨✨✨Apa Itu Emas✨✨✨

💥Emas adalah satu unsur logam dengan nombor atom 79 dan simbol Au. Manakala emas nama datang daripada satu Bahasa Inggeris Lama erti warna kuning , simbol itu datang daripada Huruf Latin aurum, yang bermaksud “subuh berkilat."

✨Pada jadual berkala unsur-unsur, emas didapati di Group 11, bersama dengan perak, tembaga, dan roentgenium, dan di Period 6 antara platinum dan raksa. Ia adalah dirujuk sebagai satu “logam peralihan." Emas mudah dibentuk,dan dikenai sebagai logam anjal. Disifatkan sebagai warna kuning, emas adalah satu daripada supaya dipanggil logam berharga, bersama dengan emas dan perak.

🌟Diketahui dari zaman purba, bersama dengan raksa, sulfur, tembaga, perak, dan timah telah digunakan seawal 6000 BC. Barangan emas yang keemasan, sebagai contoh gelang-gelang dan cincin, serta perhiasan. Tamadun-tamadun yang menguna emas termasuk Orang-orang Mesir, Rakyat Greece, Mesopotamians, dan Orang-orang Rom.

💫Walaupun ramai orang mengenali emas untuk penggunaanya dalam barangan emas, hanya 65 peratus yang digunakan untuk barangan emas. Dan 25 peratus emas adalah diguna dalam aplikasi-aplikasi perindustrian Seramik, elektrik, dan aplikasi-aplikasi elektronik.

🔥Satu penggunaan khusus serbuk timah keemasan ungu atau ungu Cassius yang diguna untuk penampakan enamel dan pembuatan satu jenis utama kaca dipanggil kaca delima. Kaca delima diguna pada tetingkap bangunan-bangunan pejabat, serta pada cermin-cermin di angkasa lepas.

⚡⚡Sistem Karat Untuk Barangan Emas⚡⚡

🍁Barangan emas selalunya digambarkan dalam soal karat, ia adalah satu petunjuk bagi kandungan emasnya, sebagai contoh 18 karat atau 18K. Secara alternatif, kandungan emas boleh diterangkan dalam syarat-syarat 'kehalusan', yang adalah kandungan emas itu menyatakan di bahagian-bahagian setiap ribu, sebagai contoh 750 (yang adalah 18 karat atau 75.0% emas).

🌴Sejak harga dibayar oleh pembeli untuk barang kemas adalah diasaskan banyaknya emas dalamnya, ia adalah penting untuk pengguna untuk mengetahui berapakah karat (DI AMERIKA SYARIKAT –  karat) emas di sana berada dalam kepingan. Barangan emas kebanyakan di seluruh dunia ditandai dengan karat atau kehalusan.

🌼Emas tulen adalah 24 karat dan 24 karat adalah dari segi teori 100% emas. Di China, ia adalah turut dikenali sebagai “Chuk Kam", makna 'emas tulen' dan adalah ditakrifkan seperti 99.0% emas minimum. Oleh itu, terdapat satu 1.0% toleransi negatif dibenarkan.

🍃🍃🍃Sistem Karat🍃🍃🍃

🍂Mana-mana nilai karat lebih rendah dari 24 adalah satu langkah berapakah emas di sana berada dalam aloi emas barangan emas. Oleh itu 18k adalah 18/24ths 100% emas = 75.0% emas. Dalam syarat-syarat kehalusan, ini disifatkan sebagai 750 kehalusan, i.e. 750 bahagian emas setiap ribu bahagian.Meja di bawah memberi pelbagai karat dan kandungan emas mereka yang setara dalam peratus atau dalam syarat-syarat kehalusan seperti mengiktiraf oleh piawaian antarabangsa. Ini merupakan tak selalu dengan tepat nilai matematik! Sebagai contoh, 22 karat adalah dalam matematik 22/24ths x 100 = 91.666% tetapi standard antarabangsa yang sudah diterima adalah 91.60%.

Pembelian/Pertanyaan lanjut sila hubungi:
Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: nazrirazra@gmail.com

Sila LIKE PAGE kami di
https://facebook.com/powergoldmall

Ejen & stokist diperlukan di seluruh Malaysia.


Monday, August 24, 2015

15 Alasan Kenapa Perlu Mulakan Simpanan Emas Fizikal



1. Nilai wang semakin menyusut Nilai emas semakin naik

Kita semua sedia maklum, duit kertas adalah kertas. secara fizikalnya nilainya adalah kertas. Nilainya fizikalnya hanyalah helaian kertas yang bercetak. Duit kertas dijadikan mata wang dan diberikan nilai oleh Bank Negara untuk urusan jual beli. Nilai duit ini boleh ditarik pada bila-bila masa oleh bank dan pemerintah jika dirasakan perlu. Jika anda masih lagi ingat akan kisah duit syiling seringgit yang pernah ditarik penggunaannya di pasaran pada suatu masa dahulu anda akan faham maksud saya. Walaupun syiling tersebut merupakan logam tetapi nilainya berdasarkan kandungan logam tersebut. Masih lagi tidak boleh menandingi nilai emas..Berbeza sekali dengan emas nilai emas tetap naik walau apapun yang berlaku kepada ekonomi dunia. Malah harga emas akan naik jika US dollar menurun kerana harga emas itu sentiasa berlawanan dengan US dollar.

2. Perlaburan yang selamat

Emas merupakan perlaburan yang selamat. Jika anda melaburkan duit anda di ASB, Tabung haji, KWSP, Unit Trust dividen setahun sekitar 5~12% setahun berbanding emas purata 15% ~ 30% setahun. Lagipun anda mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap perlaburan emas anda. Kerana emas anda sendiri yang pegang, anda sendiri yang menentukan untung dan rugi perlaburan anda. Berbeza dengan simpanan ASB, Tabung haji, KWSP dan Unit Trust dimana perlaburan anda pihak ketiga yang bertanggungjawab menentukan untung dan rugi perlaburan anda. Inilah yang membuatkan perlaburan anda berisiko tinggi untuk rugi dan lenyap.


3. Mudah dicairkan

Emas merupakan aset yang paling senang untuk dicairkan, jika anda memerlukan sebarang tunai untuk sebarang urusan atau kecemasan anda boleh memilih untuk memajakkan emas anda tanpa perlu menjual emas anda. Memajak emas di Ar-rahnu bukan sahaja memberikan kemudahan pinjaman tetapi mengekalkan emas sebagai milik anda tanpa perlu menjual emas tersebut. Di Malaysia terdapat beratus perkhidmatan pajakan konvesional dan juga yang berasaskan konsep gadaian Ar-rahnu. Ar-rahnu yang paling banyak dan popular buat masa ini Ar-rahnu bank rakyat, Ar-rahnu pos dan Ar-rahnu koperasi.

4. Emas tidak boleh dimanupulasikan

Jika wang kertas nilainya sentiasa berubah-rubah, lambakkan wang kertas juga makin bertambah dan ini merupakan satu penyumbang kepada inflasi yang dikenali sebagai “Inflasi cetakan wang berlebihan”. Duit kertas senang dimanupulasikan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.
Berbeza dengan emas, emas tidak boleh dicipta oleh manusia. dalam sejarah peradaban manusia membuktikan tidak pernah mana-mana ahli sains berjaya mencipta emas. Ahli sains hanya berjaya mencipta belian tetapi hal itu tidak berlaku pada emas. Ini menunjukkan emas tidak boleh sewenang-wenangnya digunakan oleh manusia untuk kepentingan sendiri.


5. Emas sebagai perlindung kekayaan

Dari zaman dulu lagi sudah menjadi lumrah sesiapa yang memiliki emas adalah orang yang kaya dan orang itulah yang akan berkuasa, tidak jauh bezanya dengan zaman sekarang cuma sekarang emas digunakan untuk mengekalkan nilai/menambahkan nilai kekayaan seseorang. Jika anda memiliki duit kertas yang banyak minta cepat-cepatlah tukarkan duit tersebut kepada simpanan yang lebih selamat iaitu emas fizikal. Harta anda tidak akan menyusut sedikitpun sekiranya anda tukarkan nilai kekayaan anda kepada emas malah makin bertambah dan selamat.

6. Portfolio simpanan dan sumber pendapatan

Purata pulangan emas setahun sekitar 15% ~ 30% setahun menunjukkan bahawa emas terbaik dan boleh dijadikan sebagai simpanan disamping mampu untuk memberikan anda pendapatan sekiranya perlaburan anda tersebut disertakan dengan ilmu yang betul. Di Malaysia sahaja telah membuktikan bahawa emas merupakan perniagaan dan perlaburan yang menguntungkan. Antara syarikat yang menawarkan peluang perniagaan yang hebat adalah PowerGold


7. Perlindungan dan Keselamatan

Simpanan emas selamat dan tidak menyusut seperti duit kertas, simpan emas berat emas tetap kekal dan nilai emas makin naik. Jika anda simpan emas duduk diam sekalipun dalam jangka masa panjang anda tetap akan mendapat untung walaupun agak mengambil masa. Terdapat perbagai kisah di mana penyimpan emas menggunakan emas untuk perkahwinan dan juga pendidikan anak-anak. Yang bagusnya mereka simpan emas bukan dengan niat menjadikan emas sebagai perlaburan dan simpanan tetapi untuk perhiasan semata-mata. Akhirnya emas itu boleh digunakan sebagai alternatif jika berlaku sebarang desakan kewangan.

8. Perlaburan Emas menguntungkan dan Risiko rendah

Jika anda melabur dalam emas peratus kerugian anda boleh diminimumkan serendah mungkin. Dalam jangka masa panjang anda tidak perlu risau kehilangan dan kerugian. Terdapat juga harga emas menurun dari kebiasaaan tetapi jika dilihat dari purata harga emas, harga emas sentiasa naik setiap tahun. Turun naik harga emas sebenarnya membolehkan para trader di dalam dunia ini memperdagangkan emas untuk meraih keuntungan yang lumayan.



9. Emas adalah mudah alih (portable)

Emas sangat portable (mudah alih) jika dibandingan dengan aset lain seperti rumah dah tanah. Jika berlaku bercana dan perperangan emas adalah bekalan untuk memulakan hidup baru. Emas sentiasa mempunyai permintaan tidak kira dimana pun dalam dunia. Emas tidak pernah gagal memberi manfaat kepada penyimpannya.


10. Emas Kekal jika dibandingkan dengan hartanah

Emas tidak boleh dimusnahkan. Aset lain seperti rumah akan usang dan akan rosak jika tidak dijaga dengan betul. Emas pula tidak akan terhakis walaupun terbenam dalam dasar laut sekalipun. Telah wujud di negara barat dimana ada sekumpulan pakar ditugaskan hanya untuk menjejak emas yang telah karam dibawa oleh kapal-kapal besar semasa perperangan pada zaman sebelumnya. Emas juga tidak bertindak balas dengan kebanyakkan bahan kimia yang ada di dunia dan juga merupakan pengalir elektrik terbaik sekali.



11. Emas hak peribadi

Tiada siapa yang tahu sekiranya anda menyimpan emas, tiada siapa yang tahu berapa banyak emas yang anda ada. Jika anda menyimpan duit di dalam bank, mereka akan tahu berapa jumlah duit anda ada. Jika anda membeli saham, mereka akan tahu berapa banyak share saham yang anda ada. Ini memberi maksud simpanan emas anda amat peribadi. Simpanan konvesional sangat berisiko daripada diceroboh. Jika ada sesiapa yang mempuyai niat jahat ingin menggunakan maklumat anda senang-senang saja mereka dapat. BNM dan LHDN sangat suka jika anda mempunyai banyak simpanan dan saham dalam bentuk tunai atau buku cepat-cepat mereka datang. Lepas itu menjawablah jadinya. Sebaliknya jika anda simpan emas siapa yang tahu? hanya anda sahaja yang tahu berapa banyak emas yang anda ada.


12. Emas sebagai perhiasan
Tidak boleh dinafikan emas merupakan kesukaan dan kegilaan kaum wanita. Emas telah digunakan sebagai bahan perhiasan ribuan tahun dahulu. Kaum wanita nampak teserlah kecantikannya jika dihiasi dengan keindahan emas. Emas sebagai perhiasan menjadi perniagaan utama kebanyakkan kedai-kedai emas yang berada di seluruh dunia, ini menunjukkan bahawa emas sebagai barang perhiasan mendapat permintaan yang tinggi..Kini Emas bukan sahaja sebagai barang perhiasan malah aset yang paling baik untuk disimpan dan perlaburan.


13. Buat masa sekarang emas masih senang dan mampu untuk dimiliki

Alasan ke-13 ini akan saya tarik bila-bila masa jika emas bukan lagi mampu milik. Pernah dinyatakan harga emas akan naik sehingga rm500/g pada tahun 2020. Rasanya masih mampukan kita sebagai rakyat biasa memiliki emas pada ketika itu? sekarang anda masih lagi mampu untuk membeli emas pada harga yang masih rendah jadi jangan lepaskan peluang ini. Tidak perlu beli emas dalam kuantiti yang banyak sekaligus memadailah 1g emas sebulan atau jika anda mempunyai lebihan duit bolehlah anda beli 1 dinar setiap bulan sebagai simpanan untuk diri anda.Bertindak sebelum terlambat.


14. Emas untuk bangunkan negara, agama dan keluarga.

Semua negara di dunia ini mempunyai simpanan emas sendiri sebagai simpanan dan “back-up” plan. Bagitu juga dengan agama mengalakkan penganutnya membuat simpanan emas. Menyimpan emas mempunyai berkat, emas juga boleh digunakan sebagai persediaan pergi Haji, untuk pendidikan anak-anak, modal perniagaan, perkhawinan dan bermacam-macam lagi. Sebab itulah anda kena faham menyimpan emas anda terpaksa kaya kerana nilai yang ada pada emas itu sentiasa kekal walaupun puluhan, ratusan tahun sekalipun.. SIMPAN EMAS ANDA AKAN TERPAKSA KAYA!


15. Dan lagi jika anda masih percaya wang kertas yang ada pada anda sekarang adalah bernilai cuba perhatikan dan buat sedikit kajian anda tentang wang kertas. 

Anda akan merasa terkejut dengan sejarah wang kertas. Telah terbukti wang kertas adalah GAGAL!
Kegagalan Sistem mata wang kertas yang pernah berlaku di negara-negara berikut:-
1. Kerajaan Perancis (1715)
2. Republik Weimer Jerman -(1922-1923)
3. Hungary (1945-1946)
4. Chile (1971-1981)
5. Peru (1988-1991)
6. Angola (1991 – 1999)
7. Yugoslavia (1992-1995)
8. Belarus (1994-2002)
9. Kerajaan Mexico – pada tahun (1994)
10. Kerajaan Argentina – pada tahun (2001)
11. Zimbabwe (2000-2009)
12. Cycrus (2012~2013)
13. Greece (2015)
14. Malaysia ?????
To save your family buy gold,
To help our nation buy gold



Pembelian/Pertanyaan:


Sila hubungi:

Nazri Razak :016-6530702 ( sila call/whatapps/Wechat)
Email: nazrirazra@gmail.com

# Ejen dan stokis diperlukan.

Sila LIKE PAGE kami tanda sokongan:
https://facebook.com/powergoldmall