Monday, January 25, 2016

KENAPA EMAS SESUAI UNTUK SIMPANAN?




πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘πŸ’‘
Kenapa EMAS sangat sesuai dijadikan SIMPANAN utk TABUNG MASA DEPAN?
***************************************************

▪Tak ada masalah pun jika di simpan walaupun bermula dgn gram yg kecil sekecil 1gram kerana ianya adalah mampu milik. Siapa kata emas hanya org kaya je boleh beli. Semua golongan pun boleh miliki emas.

▪Jika disimpan rasa sayang utk dijualkan. Ini lebih selamat & dapat disiplinkan diri. Kalau RM ada di bank pun mudah sahaja bocor, inikan pula RM di tangan. Tapi emas sgt berbeza. Tak percaya boleh cuba.

▪Menabunglah emas selama mana pun, lagi lama, lagi bernilai. Ianya kalis inflasi.

▪Menabung emas bermaksud ada harta. Akan tetapi kalau menabung RM belum tentu ada harta. Nampak tak perbezaanya?

✨✨ Impak kekayaan emas #1:
Kebal Inflasi πŸ’ͺπŸ’΅

πŸ”˜Emas dan perak tidak akan dipengaruhi oleh inflasi secara total.


Jadi, dengan memiliki emas kita sebenarnya sedang MEMILIKI KEKEBALAN untuk melawan inflasi..


Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Friday, January 22, 2016

ISTIMEWANYA EMAS.




ISTIMEWANYA EMAS.

Semua orang menyimpan duit, tetapi sedarkah ke mana duit itu pergi sedikit demi sedikit secara terhormat.

Semua orang perlukan simpanan, tapi simpanan yg bagaimana? Berbaloikah simpan duit syiling dan wang kertas sahaja?

Semua orang perlukan perlindungan kewangan, tapi bagaimana jika wang itu semakin tidak bernilai dari hari kehari.

Dengan menyimpan Emas tidak menjadikan anda kaya serta merta, tapi Emas boleh mengelakkan anda dari terus miskin.

Trend simpanan Emas sebenarnya sudah lama bermula, sejak dari zaman tok nenek kita lagi. Orang tua kita juga selalu berpesan agar kita membeli dan menyimpan emas, namun ada yg mereka tidak beritahu kita mengapa perlu simpan emas sebab mereka juga tidak tahu.

Ramai orang tidak tahu bahawa Emas itu adalah duit sebenarnya? Inilah yg orang salah faham. Ramai yg menganggap  emas adalah pelaburan semata-mata.

Sebenarnya dengan menyimpan dan mengumpul Dinar Emas ianya lebih kepada simpanan dan secara tidak langsung ia juga berfungsi sebagai INSTRUMEN PELABURAN.

Jom simpan emas
1g 1bulan 1keluarga 1kekayaan

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Wednesday, January 20, 2016

ANTARA SEBAB KENAPA KITA MASIH BELUM MULA SIMPAN EMAS





πŸ’₯πŸ’₯ ANTARA SEBAB KENAPA KITA MASIH BELUM MULA SIMPAN EMAS

1⃣TAKUT NAK MENCUBA !
kita takut nak keluarkan duit, nak tukar pada emas fizikal ni.. Kita anggap bila tukar duit jadi emas, kita dah takde duit kertas.

2⃣TAKUT RUGI !
Kita sibuk set dalam otak bila harga emas jatuh, emas kita beli masa harga tinggi tadi. Tanpa ilmu, kita ketinggalan

3⃣TAK PERCAYA !
Kita tak percaya dgn Powergold.. kita fikir 1000x nak tukar dgn Powergold.. Betul ke Powergold ni? Skim cepat kaya kot?

4⃣TAK FAHAM !
Kita tak faham & tak nampak lagi kepentingan emas ni.. berlambak dah info pasal emas, simpanan emas tapi kita tak cuba memahami nya.

5⃣ALASAN !
Kita beri pelbagai alasan utk mengelak dari mendengar @ berjual beli emas.

6⃣EGO !
Kita lebih sanggup berurusan dgn tokei 'C' dari kawan kita. Kata nya depa bagi harga murah tanpa kaji spread "" ""Emas aset penting, sebulan 1gram takkan menjadikan kita miskin.. Setidak nya biarlah kita berani mencuba dan nampak hasil nya dari kita duduk dan tunggu tapi tak dapat apa !
Mereka yg mulakan langkah utk berjaya pasti akan berjaya membuka mata mereka yg hanya menanti "bulan jatuh ke riba".. πŸŒ› ::

ADA EMAS ADA DUIT,
ADA DUIT BELUM TENTU ADA EMAS !

HIJRAHKAN DUIT anda kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Tuesday, January 19, 2016

PERSOALAN KENAPA EMAS DI POWERGOLD




PERSOALAN BERKENAAN EMAS DI POWERGOLD

Apa istimewanya emas di PowerGold?

Isimewanya emas di PowerGold adalah kita boleh beli sikit-sikit untuk simpanan kita. Dengan harga RM100 kita dah boleh dapat syiling emas 0.5gram. Kita beli emas dapat emas di tangan.

Bila masa yang sesuai nak beli emas?

Bila kita ada duit. Tapi bukan dengan duit belanja harian kita tau. Duit yang kita ketepikan setelah tolak segala bil.

Siapa yang patut ada saving emas?

Just name a few. Orang yang nak pergi haji. Boleh saving dinar. Orang yang nak kahwin, nak jadikan dinar sebagai hantaran atau nak simpan goldbar untuk belanja kahwin.Peminjam PTPTN , orang yang nak beli rumah atau kereta atau motor secara tunai.

Kenapa kena simpan emas?

Dua sebab utama. Sebab nilai duit kita semakin susut dan emas adalah aset yang nilainya sentiasa meningkat. Kita cuma menyelamatkan duit kita daripada inflasi dalam bentuk emas.

Bagaimana nak bermula?

Ini soalan sangat-sangat bagus. Kita mulakan dengan emas yang paling ringan yang paling kita mampu beli secara konsisten iaitu itu 0.5gram atau 1gram setiap bulan 1 keluarga.


Jom HIJRAHKAN DUIT kpd EMAS.
Rebut peluang memiliki EMAS MAMPU MILIK DENGAN HARGA KILANG & Tanpa GST.

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold
#powergoldstokis
#PowergoldMall #PowerGoldMallSingapore #PowerGoldMallIndonesia #PowerGoldMallBrunei

Monday, January 18, 2016

NAK JADI TAUKEY EMAS DENGAN MODAL RENDAH?




~SIAPA NAK JADI TOKEY EMAS πŸ™‹πŸΏπŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»πŸ™‹πŸ»

Jom kita jadi pemilik emas!
Jom kita jadi pengusaha emas!
Macam tak percaya kan !!! Walaupun hanya dgn modal rendah, mampu jana income 4, 5 & 6 angka!
--------------------------------
√ Boleh jadi TOKEY EMAS pula tu!
√ Tak perlu simpan stok. Hanya order, bayar & penghantaran dibuat oleh sykt.
√ Setiap belian pula akan dapat bonus belian RM1/gram.
√ Murah Mudah Mampu Milik
√ Beli Emas Untung
√ Simpan Emas Untung
√ Jual Emas Untung
--------------------------------
πŸ‘‰Jika ada kemahuan, pasti Allah permudahkan jalan.
πŸ‘‰Jika ada keinginan, pasti Allah permudahkan urusan InsyaAllah.

πŸ”Š Mulakan dgn 1gram atau suku dinar emas. Lebih baik bermula drpd langsung xde apa² tindakan

Join je ahli, dpt emas.
Lepas tu nak saving ke nk trading ke nk networking ke nk semua ke, terpulang

πŸ’Matlamat utama kita, nk simpan emas. Join ahli sbb nk emas murah. Xsemua mmpu beli 10gram terus kan, so kita kumpul la sikit2 1gram 1bulan

πŸ’ Bila dh join ahli, nk buat duit pulak... Boleh... Dgn buat networking. Bonus lumayannnn

πŸ’Bonus kita dpt setiap 15 hari. Setiap 15hb n 31 setiap bulan. Bila ewallet kita dh lebih rm100, automatic bonus td akan masuk dlm bank acc kita

Lipat gandakan kempen kita πŸš€πŸš€πŸš€

1gram 1bulan 1keluarga πŸ’– πŸ’ πŸ’–

ini lah kelebihan emas πŸ’―%✅

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

Sunday, January 17, 2016

NAK JOIN POWERGOLD?



πŸ™‡NAK MULA DARI MANA?πŸ™‡πŸ»

"Saya ni x pandai nak niaga emas ni cuba bagi tau mai sat kaedah nya lagu mana"...

Ok stepnya mcm ni:
1. Jadi Ahli Powergold (Agen/Stokis) 😊

2. Beli emas utk diri sendiri dulu. Nak cerita kpd org, nak kempen org beli emas. Biar kita dulu mulakan πŸ˜ƒπŸ‘

3. Sembangla dgn keluarga, anak beranak, kawan², jiran² tanya dia ada x simpanan duit dlm bank @ dlm tabung buluh @ bawah tilam yg x pakai.. 😁

4. Habaq dia duit simpanan tu lama² nilai dia makin susut ditelan inflasi. Walau bertambah dividen ke faedah ke bunga ke riba ke. Hakikatnya nilai yg susut x sama dgn yg kita dapat akhirnya. 😰

5. Dari rugi dimamah inflasi gitu je lebih baik tukar jadikan emas. Simpan emas fizikal. Emas ni walaupun ada ketika harganya turun naik tapi utk jangka masa panjang harganya makin meningkat πŸ“ˆ✅

6. Tak pernah dlm sejarah org yg simpan emas fizikal ni rugi. No! πŸ™…. Terdesak boleh pajak. Lepas tu tebus balik.

7. Jangan beli emas dgn duit beli ikan Mek oiii Awang oiii!  Guna duit yg x pakai je.

8. Nak beli murah molek la beli dgn Powergold. HARGA MURAH, SPREAD RENDAH, KOS UPAH BRG KEMAS pun SANGAT RENDAH !😱

9. Nak lagi murah jadi ler Ahli Powergold. Banyak benefit & bonus² menanti. Itu adalah reward dari company πŸ˜πŸ‘. Eh.. Salah ke Boss kasi reward?πŸ˜‹

⚡Anda takkan dpt 1kg tanpa 1gram yg pertama⚡

🌟1gram 1bulan 1keluargaπŸ‘ͺ

πŸŒŸπŸƒSikit² lama² jadi GUNUNG EMASπŸŒŸπŸƒπŸ»

Amacam?πŸ˜‰

πŸ’Nak register keahlian?
πŸ’Nak beli Dinar@Goldbar@Brg Kemas?

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

KONSEP MUDAH MENJANA PENDAPATAN DENGAN POWERGOLD




3 Konsep Mudah Bijak Income Dgn Emas Fizikal

🍀 MENYIMPAN EMAS (SAVING)

Di Powergold menyediakn pembelian serendah 1gram ( tiada pembelian bulanan) + murah + bonus.
+
Emas yg disimpan boleh dijual semula pd syarikat, kedai emas & individu perseorangan (end user)
+
Kita akan perolehi drpd keuntungannya apabila harga emas makin meningkat.

🍀 MENJUAL (TRADING)

Kita boleh beli dgn harga dealer Powergold yg mana harganya jauh lbh rendah drpd harga pasaran.
+
Kita boleh jual & dpt keuntugan drpd jualan runcit + BONUS
+
Kita sbg Dealer adalah wakil syarikat, jadi kita tak perlu nk simpan stock. Ada customers berminat, ambil order, roger syarikat, & penghantaran terus kpd customers (dropship)

🍀 MEMPERKENALKAN SIMPANAN EMAS KPD UMUM. (NETWORKING)

Ia BUKAN SESUATU YG WAJIB & keahlian kita sbg delaer tidak akan hilang jika kita tidak buat. Cuma ia adlh salah satu sumber rezeki utk kita yg mana hasil pendapatannya lebih cepat dari menyimpan & menjual dgn tawaran² bonus yg menarik dlm Powergold.

Apa kata anda?

Mulakan simpanan emas anda atau mulakan perniagaan emas anda sendiri dgn modal paling rendah! Sertai Kami sekarang!

Ejen/stokis diperlukan
Sila hubungi PowerGold Mall
016-6530702 (call/whatapps/Wechat)

Pendaftaran Boleh dibuat di:
Website: www.powergoldmall.com

Sila LIKE PAGE kami , Kami akan kongsikan caranya:
https://facebook.com/powergoldmall

#powergold #powergoldbiz #emas #emasmurah #PowerGoldMall